Прирачник за заштита од измами и компјутерски криминал

399,00 ден (380,00 ден без ДДВ )

Само 4 останати во залиха

ВАЖНО: Вршиме достава само во Р. С. Македонија. За дополнителни информации, контактираjте не на akademik@akademik.com.mk.

IMPORTANT: Delivered only on the territory of R. N. Macedonia. For any additional information, please contact us at akademik@akademik.com.mk.

Опис

Прирачникот за заштита од измами и компјутерски криминал на авторот, м-р. Роберт Атанасов, е прв од ваков вид во македонската стручна литература. Опишувајќи многубројни кривично-правни настани кои навистина се случиле во периодот по 2010 година, авторот во овој труд всушност ги опишува речеси најголемите измами извршени помеѓу физички лица или правни лица и го прикажува најчестиот облик на измами (modus operandi) преку кој се оштетени граѓаните во Република Северна Македонија во последните десет години.

Според авторот, идејата за создавање на овој труд била, преку елаборирање на начинот на извршување на измамите, односно преку раскажување на евидентираните кривично-правни настани што ги пријавиле оштетените граѓани, како и кривичните дела извршени од измамниците, читателот да го осознае начинот на извршување на измамите, начинот на дејствување и размислување на измамникот и со тоа тој да ја зголеми својата претпазливост и да се заштити себеси, својот имот и добра од злоупотреби и други штети.

Како што вели рецензентот на делото, проф. д-р Ангел Ристов, вонреден професор на Правниот факултет „Јустинијан Први“ при Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“ во Скопје, „големиот број случаи од реалноста и поуки изложени во Прирачникот се од исклучително значење за граѓаните, трговците и правните лица навреме да ги препознаат можните измами и превентивно да дејствуваат во заштитата на својот имот, углед и достоинство. Авторот заслужува особена пофалба за систематското излагање на бројните случаи на измами и компјутерски криминал, за вложениот труд и извлечените логички поуки за превенција и заштита на сопственоста и имотот.“

Дополнителни информации

Автор/и

Издавач

Просветно дело

Страници

306

Година

ISBN

978-608-228-500-9

Рецензии / Reviews

Сѐ уште нема препораки.

Оценете го производот “Прирачник за заштита од измами и компјутерски криминал”

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *

Time limit exceeded. Please complete the captcha once again.